Vecmāmiņa man pastāstīja, kāpēc viņa, vārot olas, pievieno sodu

Manas vecmāmiņas padoms ne tikai ietaupīs jūsu laiku, bet arī liks jums justies kā īstam kulinārijas ģēnijam! Es uzreiz teikšu, ka tas izklausās pēc pilnīga absurda, bet ticiet man, tas darbojas!

Iedomājieties standarta rīta ainu: esat nolēmis brokastīs vārīt olas. Šķiet vienkārši, vai ne? Bet tas vienmēr ir viens un tas pats: jūs vārāt olas, un tad sākat deju, lai tās nomizotu.

Kāds dauza ar karoti, kāds sit pa galdu, un dažiem cilvēkiem patīk metode “pūst” caur caurumu (kurš gan to izgudroja?). Kopumā tas sagādā daudz raižu.

Taču es nesen uzzināju, ko esmu iemācījusies. Izrādās, ka, lai čaumala atdalītos burtiski pati no sevis, pietiek ar… ir pievienot dzeramo sodu vārīšanas ūdenim.

Kāds sakars dzeramajai sodai ir ar olām? Bet lieta ir tāda, ka dzeramā soda nedaudz maina ūdens pH, padarot čaumalas mazāk stingras. Tas gan nenozīmē, ka tās katlā sadalīsies, bet, tīrot tās, tās “vienkārši” atdalīsies kā pa sviestu!

Un ļaujiet man jums kaut ko pastāstīt: ar šo triku es pirmo reizi mūžā nomizoju olu 10 sekundēs. Tā burtiski pati izkrita no čaumalas.

Lasi vēl: Pat ja jums ir veca vanna ar dzeltenu pārklājumu, tā atkal var izskatīties kā jauna – šie triki noderēs, lai atjaunotu vannas virsmu

Es vienkārši paņemu olu, situ ar to pa galdu, nedaudz piespiežu un sāku mizot – čaumala atdalās lieliem gabaliem, neatstājot tos kaitinošos mazos gabaliņus, kas parasti pielīp pie olas baltuma.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Leave a Comment